ВПЕЧАТЛЕНИЯ ЗА НАС

Впечатления на професионалисти от различни области взаимодействали с Нашите специалисти:

„Well meant words for IVAN.

Worked together with  Ivan.

Ivan Ralev is one of the trainers at “Identity”. And I can highly recommend  him as your Trainer/ Consultant.

I Have been working with Ivan in several training projects throughout Bulgaria. Ivan showed great skills in analysing the needs of individuals aswell as needs in the group and group structure. His strengths are flexibility, creativeness, along with the ability to connect theoretical knowledge with practical, strategical solutions. He is soft and gentle in his communication. A great listener. But at the same time firm in reaching the professional goals.

To be a participant in one of his groups or sessions means, to learn a lot, have a lot of fun and serious reflections. And grow to the person/ professional you want to be.

I wish Ivan and all the other trainers a lot of success and I am sure that all his clients – customers will benefit from his expertise“.

Fré Steen

Master Trainer/ Senior consultant LCIF

Result MTC BV

***

Работя в отдела за закрила на детето в Кърджали от неговото създаване – вече 14 години. През тези години съм била на няколко семинарни обучения. Не бих казала, че са били безполезни, но със сигурност за мен бяха скучни, дидактични, монотонни, безлични и много теоретични. Почти никой не се интересуваше от нашето мнение, вълнения и желания да споделим конкретни провали или победи в работата с децата и семействата. Връщах се уморена и с чувство на досада. Мислех си вече, че е безсмислено да посещавам тези събирания, ако в края на миналата година не присъствах в Пловдив на семинар и имах шанса да попадна в групата на един млад лектор. Става дума за Иван Ралев. Малко е да кажа, че това е един изключително знаещ и подготвен човек. По-важното за мен е обаче голямото уважение, с което подходи той към нас от началото до края на занятията. Уважение към работата ни, към личността на всеки от нас. Г-н Ралев има великолепното чувство и умение не просто да изслушва, а да чува събеседника си. Така стъпка по стъпка и без да заема позицията на всичко знаещия, той успя да систематизира учебната материя, да анализира в дълбочина проблематиката и заедно да достигнем до логичните и практически важни решения и изводи. И всичко това той постигна с такава лекота, че в края на семинара за първи път имах убеждението, че наистина съм научила неща, които вече прилагам в работата си.

Обичайна е склонността на българина да бъде по-скоро черноглед и да подминава с лекота и пренебрежение постиженията на другите. Именно за това реших да споделя за изпитаното от мен професионалното и лично удоволствие от срещата ми с Иван Ралев. Бих искала да работя с такъв колега. Бих искала да бъда приятел с такъв човек.

Галя Марева – Социален работник в отдел „Закрила на детето“ при ДСП-Кърджали

***

Таня Ралева е психолог, притежаващ не само знания, но и ценни качества и умения, които й помагат да бъде истински полезна на хората, с които работи. А това е много по-важно от наученото в учебниците!

Когато наблюдаваш един психолог по време на обучителен тренинг с млади хора, можеш да прецениш доколко знанията, които той е усвоил в университета, са могли да бъдат приложени в пряката му дейност.

Таня има уменията да общува с младежи, да ги обучава, да ги съветва, да ги подкрепя, по начин по който малко нейни колеги умеят. Защото тя е едновременно респектираща, ползваща се с доверие, уважавана и обичана от младите хора. А това се постига много рядко, защото са нужни много знания, лични качества и най-вече – любов към професията и към хората, с които работиш!

Габриела Йосифова – Председател Общински съвет по наркотично вещества – гр. Габрово

***

Бих искала да споделя моите впечатления от уъркшопа на Иван Ралев и Елена Комисарова, който се проведе в рамките на Третия Психодрама Фестивал 29.01 – 02.02. 2014, Пловдив.
Уъркшопът беше в Основната програма. Сам по себе си този факт е първото признание за висок професионализъм. Иван Ралев и Елена Комисарова  назовават своя уъркшоп „Бежанците за Мен и Другия през призмата на социодрамата“. Това, бих казала, е и второто достойнство, което априори, гарантира  интерес и успех. Тема, колкото актуална в политически и граждански аспект, толкова и по човешки близка за всеки. Тези двама млади хора /но с доста стаж в своята професия/ представиха проблема за бежанците със завиден професионализъм и наред с това по човешки развълнувано. Така през сценично преживелищното, тук и сега, ние участниците в уъркшопа почувствахме проблема от различни аспекти /напр. как никой не е застрахован в един момент да е в позицията на бежанец и аутсайдер/ и през конкретни асоциации от живота на всеки от участващите. Наред с това, това „Мен и Другия“ е колкото класическото Мартин-Буберово „Аз и ти“, толкова и съвременното социодраматично „Аз и Другия, различния…“ Бих искала да отбележа и, че всеки от нас участващите много мотивирано и убедено беше избрал и записал този уъркшоп доста преди началото на фестивала. Убедено мога да кажа, че представянето на Иван и Елена  по професионализъм и постигнат резултат беше в първата тройка в този доста конкурентно издържан Фестивал. Изказвам своите адмирации от отлично проведения уъркшоп, за който дълго след това се говореше с вълнение.

Росица Чернокожева – Институт за литература при БАН, София, Обучаващ се психодрама-асистент

***

Иван Ралев е високо интелигентен и в същото време много земен и достъпен човек, успяващ да докосне всеки един от многобройната аудитория по свой собствен начин. Професионалист с достатъчно опит и стаж, знаещ какво се изисква от него в даден момент, игра или ситуация възникнала по време на обучението. Човек които може да обучава, но заедно с това и отворен за нови предложения и идеи.

Обучението което преминах беше три дни и това бяха най-хубавите и ползотворни дни на обучение които съм преминавала. Поклон и овации.

Стилияна Йовчева – психолог, гр.Варна

***

„Аз съм ходила на много обучения, както и сме канили различни обучители. Иван, ти съчетаваш много добре теорията с практически подходи, освен това говориш по убеждение (това е рядко!) Либерален си, но държиш да се свърши започнатото. Имаш план, структура, цел, към които се придържаш.  Разбираш си от работата и това личи! Изглеждаш уверен, заинтересован, и компетентен (въпреки различните теории по дадена тема). Умееш да увличаш, както и да дистанцира елегантно.

Мисля, че имаш ДАР да говори пред аудитория и е загуба за околните, ако не го правиш!“

Йордана Вичева-Пенчева – учител, ОУ „Черноризец Храбър“ – гр.Варна

***

„През тези няколко дни положителното ми мнение за това, което се случи на семинара не се е променило никак! Освен едно – обясних си защо ми хареса този подход. А именно – защото е своеобразно артистичен!

Чувствам се леко прецакан, че не мога да споделя ефективно с никой това, което направихме с теб (Иван) тези дни на обучението. Спрях да опитвам и всичко е наред!

Засега мога да кажа – Благодаря отново!“

Светлин Стайков – музикант, гр.Пловдив

Total Views: 125 ,