10 негативни твърдения, които да променим чрез самовнушение

Психолог в Пловдив - ИдентичностДоста често мислите завладяват съзнанието ни. Някои твърдения се забиват като пирони в него и остават загнездени там за дълго. Ежедневието и обществото, в което живеем провокират тези послания да бъдат доста негативни, голяма част от тях съдържат НЕ в контекста си и ни дърпат надолу по пътя на нашето личностно израстване. Неусетно се превръщаме именно в това, което мислим.

Ето и 10 твърдения, които бихме могли да променим чрез самовнушение:

  1. Аз съм жертва на обществото, в което живея.
  2. Аз съм безполезен.
  3. Не мога да се справя.
  4. Нещата не се получават, както ми се иска, защото всички ми завиждат.
  5. Не мога да спря да пуша.
  6. Не мога да говоря пред аудитория.
  7. Ще се проваля на изпитите.
  8. Не мога да спря да се притеснявам.
  9. Не ставам за тази работа.
  10. Ще се разболея, ако нещата не се оправят.

Всички тези отрицателни внушения биха били преодолими, ако имаме желанието да се справим с тях и да направим себе си по-щастливи. Заменете ги с положителните им еквиваленти и не забравяйте да си ги напомняте! Самохипнозата е ценен инструмент, който човек може да използва, за да се справи с ежедневния стрес, на който всички ние сме подложени. Това е един безопасен и здравословен начин за управление на мислите ни!

 „Ум срещу факти е завоюване на душевна позиция в дадена ситуация. Ум срещу ум е триумф на онази част от ума, която премахва проблемите и се справя с трудностите.“ (Джилбърт Оукли – Силата на хипнозата)

Total Views: 356 ,